Any rere any, les mans dels arrossaires, cuiden cada gra d'arròs dels camps del Delta, perquè puguin arribar a les taules catalanes i de tot el món. Ideal per a paelles, amanides, acompanyament de carns, peixos, marisc i també en la preparació d'excel·lents postres.
Avellana de Reus protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.
El préssec té el seu origen a la Xina on el diuen “la fruita de la immortalitat”. Des del 2005, un dels mercats de proximitat i més singulars de Catalunya és el Mercat del Préssec que es realitza dissabtes i diumenges fins al 29 d'agost a Subirats, l'Ordal.
A Catalunya ..... "Anem de TOP TAPES amb els millors xefs del món". En aquests últims dies es realitzen multitud d'ofertes en cada racó, en cada població, en cada barri o en cadascuna de les quaranta-dues Comarques.
Caviar original, succedanis i imitacions, els trobem en tot el mercat, vermells, negres, més econòmics, o més cars, però el caviar d'esturió és únic al món. Són moltes les persones que diuen que no els agrada el caviar, però en realitat molt poques les que de veritat ho han provat.
Quan es tracte de salut, la bona alimentació, no podem deixar a banda la importància “dels productes de proximitat” i tampoc de la “temporalitat” d’aquets productes, dons es el millor temps per trobar qualitat-preu.
Del 29 d’abril al 9 de maig, les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar són l’aparador dels productes de la seva llotja i una mostra de les millors receptes dels seus restauradors. Aquesta setmana la protagonista és la tonyina roja.
Les II Jornades gastronòmiques de l’Arròs tornen a Salou del 29 d’abril al 16 de maig, amb 18 restaurants participants. La Torre Vella de Salou ha acollit la presentació en roda de premsa de les II Jornades Gastronòmiques de l’Arròs. Un certamen que organitza l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou.
Del 28 al 30 d'abril, Vilanova i la Geltrú acollirà el 1r. Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya, un espai de participació i trobada de tots els sectors de la gastronomia i amb l’objectiu de conèixer les innovacions i les tendències d’un futur pròxim en l’ampli segment de la gastronomia.
25 restaurants de la ciutat oferiran menús amb l’arròs mariner com a protagonista del 16 d’abril al 2 de maig. Durant 15 dies, 25 dels millors restaurants de la ciutat serviran menús especials amb l’arròs mariner com a protagonista.
Del 16 al 20 d'abril del 2021 al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha creat els «Premis Gastronòmics Tarragona» amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.
La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la tercera jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant.
Des d’avui i fins el 16 de febrer podem gaudir en El Vendrell de la “Ruta de Tapes”, una iniciativa conjunta del CIT i del Gremi d’hostaleria, que podrem trobar a 12 bars i restaurant que acullen aquesta sabrossa idea de “xató experience”: Yosi, El Racó Ibèric, L’enxaneta, La Fabrica del Pernil, La Cuina 2, La Cerveceria, El Paladar, El Cup, Eclèctic Pizzeria, Cal Primo-Fondue, Mauri més que Tapes i Cal Santi.
Pàgina 12 de 13
