El Cava no és sols una D.O., o una tasca de treball conjunt de tota una cadena, també ha estat la inspiració de molts amants del vi i del disseny gràfic que han desafiat la seva creativitat participant en l'últim concurs de disseny de xapes de Cava.
El 2023 porta la gran festa gastronòmica al Vendrell, amb un cap de setmana multitudinari de participants i visitants a la tradicional "Xatonada", perquè enguany les activitats s'amplien en varietat i dies. Es realitzarà avui, dissabte 4, i el diumenge 5 de març.
Les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià, se celebren fins al 26 de març a diverses poblacions com Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla, sempre al voltant del rei “el calçot”.
Es busca el millor estudiant català de cuina mitjançant un concurs gastronòmic en directe inspirat en el conegut format televisiu. Són els III Premis Gastronòmics Josep Lladonosa de les escoles d’hostaleria de Catalunya.
Demà 22 de febrer és el Dimecres de Cendra que acomiada el Carnaval 2023 i marca l'inici de la Quaresma segons el catolicisme, tot i que hi ha poblacions que allarguen les celebracions fins al cap de setmana.
Segons informes de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), una dieta saludable ajuda a protegir-nos de la malnutrició en totes les seves formes, així com de les malalties no transmissibles, com la diabetis, les cardiopaties, els accidents cerebrovasculars i el càncer.
Les diferents activitats organitzades per la D.O. CAVA han despertat la màxima expectació en la BWW 2023 entre els professionals del sector i s'han convertit com una de les grans referències d'alta qualitat.
Comença a preparar-se la “Xatonada Popular del Vendrell 2023”. Una gran importància es donarà al coneixement i promoció per petits i grans de l’elaboració d’aquest plat de la cuina tradicional del Vendrell.
Demà, dilluns 16 de gener se celebra el “Dia Mundial de la Croqueta”, la millor oportunitat per a realçar un plat essencial de la nostra gastronomia, apta per a tota mena d'aprofitament en la cuina, la croqueta és la “reina de les varietats” des de la nostra llar al millor dels restaurants.
El 2022 ha sigut un any molt mogut per tots els col·leccionistes de xapes, plaques o càpsules de cava, recuperant axis el ritme de trobades per l'intercanvi, previs a les restriccions que va imposar per dos anys la covid.
El darrer trimestre de l'any, el Cava ha protagonitzat les festes més exclusives de la nit barcelonina. Carme Ruscalleda i Mireia Oriol tanquen amb tota mena de luxes la temporada de festes Live Cava.
Avui preparàrem la tradicional de la meva casa, la que fem fa més de 50 anys i tornàrem aquests dies de Nadal. Un plat molt saborós, complet, amb una gran quantitat de calories per afrontar el fred de l'hivern i extraordinari per unir a la família i amics al voltant de la taula.
Quina trobada! En el centre de les instal·lacions de la Cooperativa Vinícola de Sarral, fundada l’any 1907, entremig de les dues naus importants del Celler Portell, la Nau Vella, d’arquitectura modernista de Domènech i Roure i fundada l’any 1914, i la Nau Nova, fundada l’any 1931.
Pàgina 6 de 13
