Si les formatgeries artesanes desenvolupen una activitat molt important per preservar el paisatge i la biodiversitat. Nosaltres hem de preservar el formatge per què és un producte, un aliment important, viu i natural, és a dir està en constant evolució des que s'elabora fins que es consumeix.
Les llavors de “Vitis vinífera” carbonitzades al costat de material ceràmic ens porten a 2.700 anys enrere i a la Font de la Canya, i la casa pairal de Can Fontanals a on les vinyes d’aquella època, com les d’avui en dia en porten a una de les caves amb més tradició “Avinyó”.
La 7a edició de la Festa de la Pagesia “Benvinguts a Pagès” torna l'1 i 2 d'octubre de 2022, un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes a les explotacions agroalimentàries de Catalunya.
El 23, 24 i 25 de setembre, als Jardins de Palau Robert acullen la 'Barra de Vins Catalans de la Mercè' com a part de les celebracions de Festes de la Mercè 2022 de Barcelona.
Fa un parell de dies celebràvem el dia internacional de la xocolata, fent un repàs del seu origen, història i producció, avui hem demanat a MiniKuiners que ens preparin una recepta d'una de les postres més agraïdes per al món gurmet a base de la xocolata.
Des de 1995 la xocolata té el seu dia internacional, és el 13 de setembre. Aquesta data va sorgir a França amb relació al relat "Charlie i la Fàbrica de Xocolate", conjuntament amb el naixement del fundador de la Companyia de Xocolates Hershey als Estats Units.
Catalunya és terra amb una tradicional i creixent cultura formatgera, més de 100 productors artesans, 250 varietats de formatges i varietat d’elaboracions amb llets de vaca, cabra, ovella i búfala fan gaudir a tots els paladars.
Tan sols en l’últim mes, Catalunya ha deixat de produir 1,7 milions de litres de llet, xifra que sorgeix de les 2.000 vaques lleteres que els professionals van haver de sacrificar entre gener i març per intentar fer quadrar uns números que, per més que s’hi esforcin, no encaixen.
Les formatgeries artesanes de Catalunya, desenvolupen una activitat molt important per preservar el paisatge i la biodiversitat. Són actors en la recuperació i la dinamització del món rural, i la seva feina és clau per protegir el patrimoni agroalimentari de la llet i el formatge.
La vichyssoise és una sopa cremosa de blanc de porros que te diverses interpretacions que des de la ciutat de Vichy a França, va arribar a les cuines de Catalunya i del món. Refrescant ara a l'estiu, i reposadora a l'hivern.
L’hivern, estiu i primavera amb temperatures càlides i episodis de pluja escassos han portat situacions de sequera a les vinyes, en general a tot Catalunya. Aquest fet ha provocat un avançament de la verema d’entre set i deu dies en diferents zones de Catalunya.
En gran part del món, una de les begudes preferides i de consum generalitzat és la Cervesa, per això, s'ha estès la celebració d'un dia a l'any, és el “Dia Internacional de la Cervesa”, que des de l'any 2007 se celebra avui, primer divendres del mes d'agost, i en aquest cas 5 agost.
Fent una passejada per la Rambla, vaig veure un grup de persones que en cinc o sis taules, parlaven de les “xapes”, de les ampolles de cava i marca, orígens, anys, i intercanviaven les plaques de cava, aleshores vaig voler aprofundir respecte a la seva història, consultant les dades del Consell Regulador del Cava.
Pàgina 6 de 11