Cambrils com a capital de la Gastronomia de la Costa Daurada celebra fins al 23 de març, la Jornada Gastronòmica de la Galera i la Carxofa, fusionant dos productes emblemàtics de la mar i l'horta cambrilenca.
S’acosta la Festa del Xató de Vilafranca, que com a part de la Ruta del Xató és una experiència que va molt més enllà del bon menjar i del bon beure, és un plat únic al món.......
A 52 dies abans de Pasqua, cada any, Catalunya celebra el tradicional “dijous gras” o “dijous llarder”, a l’Empordà “dijous de les llardufes”. Axis fa referència el refranyer per aquesta jornada que gaudim tant menuts com grans "Per dijous llarder botifarra menjaré" i "Per dijous gras, botifarra fins al nas" dia que és d'on tret de sortida a les festes de Carnaval o Carnestoltes.
L’enoturisme és un dels principals atractius per visitar el Penedès, un viatge per submergir-te al cor del territori vinícola català, i conèixer que hi ha més enllà d'una vinya, un celler, una copa de vi o cava.
La Xatonada Popular del Vendrell es durà a terme demà, diumenge 23 de febrer, amb el 39è Concurs de Mestres Xatonaires i la 38a Exhibició de Xatonaires Infantils.
La Xatonada Popular del Vendrell es durà a terme enguany el pròxim diumenge 23 de febrer, amb el 39è Concurs de Mestres Xatonaires i la 38a Exhibició de Xatonaires Infantils.
La gastronomia és una de les principals fortaleses i patrimonis de Catalunya i avui Catalunya viu el millor moment gastronòmic de la seva història, el de major reconeixement internacional com la primera Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
El 16 de gener se celebra el “Dia Mundial de la Croqueta”, la millor oportunitat per a realçar un plat essencial de la nostra gastronomia, apta per a tota mena d'aprofitament en la cuina, la croqueta és la “reina de les varietats” des de la nostra llar al millor dels restaurants.
Moltes vegades sentirem dir “contra gustos no hi ha disputes”, i és cert, cadascú té gustos diversos, i la cocció de la carn no és l'excepció; tanmateix, aquí intentem esbrinar les possibilitats.
El romesco és el plat més típicament tarragoní, bàsicament de peix o marisc, però que també pot ser de carn o aviram. A més a més, és una salsa freda que fem servir d’acompanyament d’entrants, de peix, marisc i carns.
Fins al 27 d’octubre, Tarragona celebra la novena edició de les Jornades Gastronòmiques del Romesco, en la que participen 16 restaurants oferint les receptes tradicionals maridades amb vins macabeu de diversos cellers DO Tarragona.
La reobertura del nou Museu de les Cultures del Vi de Catalunya a Vilafranca del Penedès, serà el cap de setmana del 9 i 10 de novembre.
Els Caves són reconeguts amb prop d’un centenar de medalles i fins a cinc “Gran Or”, que es van lliurar divendres passat en una gala celebrada a Vilafranca del Penedès.
Pàgina 2 de 13
