Després de tres anys marcats per una persistent sequera, les vinyes del cor del Penedès adscrites a la D.O. CAVA, la principal zona productora, s'han recuperat considerablement amb les pluges de la primavera.
Fa una setmana va comentar l'estiu, i junt amb ell tenim un bon desembarcament de sardines als mercats catalans, que hem de recordar és un peix blau, de carn saborosa i saludable, ric amb omega-3.
Torna el concurs de disseny de plaques de Cava amb el qual es vol atreure a aficionats o professionals del disseny creatiu i vincular el món del Cava amb l'art.
Els dies 28 i 29 de juny, Roses celebrarà la festivitat del patró dels pescadors, Sant Pere. Serà un bon motiu perquè l'Ajuntament i Confraria de Roses recuperin després de 14 anys la degustació de suquet de peix.
Aquesta setmana tenim una de les grans noticies gastronòmiques, el Restaurant “Disfrutar” de Barcelona ha sigut designat el “Millor Restaurant del Món 2024” per el jurat dels “The Worlds 50 Best Restaurants 2024”.
Menorca està en el punt de mira de la gastronomia en majúscules. La proliferació de noms d'alta cuina a l'illa, juntament amb els productes frescos, han fet de Menorca un destí gastronòmic.
DVins es la mostra vitivinícola que es realitza a Agramunt l'últim dissabte de maig, que destaca per oferir al públic degustacions dels exquisits productes de la DO Costers del Segre, tasts i activitats.
La D.O. CAVA torna a aliar-se amb l'alta cuina informal de l'Hotel Tapa Tour Barcelona. La Denominació d'Origen CAVA premiarà al millor maridatge entre un Cava de la seva denominació i una 'Tapa Fusión Alimentos de España'.
Davant les informacions confuses que s'han publicat arran de les mesures extraordinàries assumides pel Consell Regulador de la D.O. CAVA per a fer front a la situació climàtica actual, adjuntem les mesures que es van aprovar.
Roses acollirà el pròxim 1 de maig una nova edició de la Mostra del Vi DO Empordà, que enguany comptarà amb la participació de 9 cellers empordanesos.
Abril, plujós i un sol radiant ens porten a una meravellosa primavera, plena de paisatges, olors i sabors i ens prepara per un mes de maig, ple d'activitats envoltats per la natura. L'Associació d'Elaboradors de Cava, ens fa diverses propostes per gaudir els caps de setmanes en parella, família o amics.
Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. Es convertirà, d’aquesta manera, en la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.
Ha finalitzat la 38 edició de la Xatonada Popular del Vendrell, amb un gran èxit de participació, concentrant alguns milers de visitants vinguts d'arreu de Catalunya, els xatonaires infantils i els mestres xatonaires, que ja incorporen un nou membre, com a guanyador del Concurs de Mestres Xatonaires 2024 realitzat aquest diumenge 25 de febrer.
Pàgina 2 de 11