Demà, dilluns 16 de gener se celebra el “Dia Mundial de la Croqueta”, la millor oportunitat per a realçar un plat essencial de la nostra gastronomia, apta per a tota mena d'aprofitament en la cuina, la croqueta és la “reina de les varietats” des de la nostra llar al millor dels restaurants.
El 2022 ha sigut un any molt mogut per tots els col·leccionistes de xapes, plaques o càpsules de cava, recuperant axis el ritme de trobades per l'intercanvi, previs a les restriccions que va imposar per dos anys la covid.
El darrer trimestre de l'any, el Cava ha protagonitzat les festes més exclusives de la nit barcelonina. Carme Ruscalleda i Mireia Oriol tanquen amb tota mena de luxes la temporada de festes Live Cava.
Avui preparàrem la tradicional de la meva casa, la que fem fa més de 50 anys i tornàrem aquests dies de Nadal. Un plat molt saborós, complet, amb una gran quantitat de calories per afrontar el fred de l'hivern i extraordinari per unir a la família i amics al voltant de la taula.
Quina trobada! En el centre de les instal·lacions de la Cooperativa Vinícola de Sarral, fundada l’any 1907, entremig de les dues naus importants del Celler Portell, la Nau Vella, d’arquitectura modernista de Domènech i Roure i fundada l’any 1914, i la Nau Nova, fundada l’any 1931.
Avui coneixerem alguna cosa més d’aquesta beguda alcohòlica macerada i refrescant, que no és considerada com a còctel per la International Bartenders Association, i de la que avui (19 desembre) se celebra el “Dia Mundial de la Sangria”.
Al mes d’agost passat vàrem tenir l’oportunitat de visitar Vilanova i la Geltrú, per la convocatòria de la 13a Trobada Especial d'intercanvi de plaques de cava, realitzada a la Penya Barcelonista, i avui hem pogut repetir l’experiència amb més caliu que mai.
Avui, diumenge 20 de novembre ha tingut lloc la XXVI Edició de la “Festa del Vi Jove” a Vila-rodona, municipi de la comarca de l'Alt Camp. Un esmorzar del veremador, degustació de vins joves, visites al celler i trobada de col·leccionistes de xapes de cava han fet una jornada excepcional, tant com el cel blau de rebuda.
Un showroom de la D.O. CAVA, amb més de 40 Caves de 18 elaboradors en les categories Guarda Superior Reserva, Guarda Superior Gran Reserva i Paratge Qualificat, s'han presentat a Madrid com el millor aliat de la gastronomia mundial.
La passió i el talent dels xocolaters del món, es van trobar al "Salon du Chocolat" a Paris. Ha sigut el català Lluc Cruselles de 27 anys, xef pastisser del Carme Pastisseria de Vic, el guanyador de la final mundial del World Chocolate Masters.
La selecció dels millors restaurants del món ofereix una instantània anual de les opinions i experiències de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració. És un referent gastronòmic reconegut mundialment que destaca els grans restaurants de tots els racons de la Terra.
A Catalunya, cada any va reduint el número de pagesos i ramaders, activitats clarament necessàries per tal de que la població tinguem productes agroalimentaris per el consum, per el dia a dia de la nostra ja complicada existència.
Disfrutar, el nom del qual es tradueix com a "gaudir" - és una de les experiències gastronòmiques més delicioses, sorprenents i que superen els límits del món. Escollit com a tercer millor restaurant del món 2022 per “The Worlds 50 Best of the Best”
Pàgina 5 de 11