A 52 dies abans de Pasqua, cada any, Catalunya celebra el tradicional “dijous gras” o “dijous llarder”, a l’Empordà “dijous de les llardufes”. Axis fa referència el refranyer per aquesta jornada que gaudim tant menuts com grans "Per dijous llarder botifarra menjaré" i "Per dijous gras, botifarra fins al nas" dia que és d'on tret de sortida a les festes de Carnaval o Carnestoltes.
La Xatonada popular del Vendrell es durà a terme enguany els propers 24 i 25 de febrer. D’aquesta manera, des de la Regidoria de Fires s’ha volgut fer un pas més, arrodonint la festa gastronòmica amb propostes complementàries vinculades fonamentalment al producte de Km 0.
Com cada temporada, la “Ruta del Xató” és una experiència que va molt més enllà del bon menjar i del bon beure, és una ruta gastronòmica, estretament lligada als vins de la DO Penedès i a un plat únic al món, el saborós xató.
A la cuina de les llars catalanes, és costum que a certes festes o aniversaris, es preparin i mengin en família els clàssics canelons fets amb restos del rostit o de carn d’olla. En obrir aquest 2024 us volem suggerir preparar uns altres originals canelons o canonets a base de peix, gambes i cranc…..
La garoina és un dels productes més emblemàtics que ens ofereix la Costa Brava, caracteritzat per un sabor fresc i marí que ens omple els sentits durant els mesos d’hivern, quan la garoina es troba en el seu punt de creixement màxim, Palafrugell celebra la seva famosa “Garoinada”.
Avui preparàrem la tradicional de la meva casa, la que fem fa més de 50 anys i tornàrem aquests dies de Nadal. Un plat molt saborós, complet, amb una gran quantitat de calories per afrontar el fred de l'hivern i extraordinari per unir a la família i amics al voltant de la taula.
Ha estat un any digne de celebració! La gran revelació de les Estrelles de la selecció 2024 va tenir lloc ahir 28 de novembre de 2023 a Barcelona, durant la primera Gala espanyola de la Guia Michelin sense el país lusità.
El Cava, gran protagonista als sopars de fins a 25 Paradors de tota Espanya. Al novembre es torna a brindar amb Cava a fins a 25 "Paradores de Turismo" de les comunitats autònomes d'Aragó, Catalunya, Extremadura, Navarra, País Basc, La Rioja i València.
La D.O.P. Cava i la D.O.P. Mejillón de Galícia presenten el seu singular maridatge en un espot amb Pepe Solla i María José Huertas com a ambaixadors d’excepció.
Ahir al migdia es va posar punt i final a la 6a edició de GastroEbre Flix, un certamen que es recordarà per haver reunit a alguns dels millors professionals de l’alta gastronomia dolça del país durant tres jornades en el Mercat Municipal de Flix.
World Culinary Awards, la iniciativa global per reconèixer i premiar l'excel·lència en la indústria culinària, ha anunciat els guanyadors del seu programa 2023 en un sopar brillant a l’Atlantis The Royal, Dubai, Emirats Àrabs Units.
Tot en preparat per a la 27a edició de la Mostra de Caves i Gastronomia que es realitzarà aquest cap de setmana a Sant Sadurní d’Anoia, la Capital del Cava.
El juny passat va arrencar la primera temporada en elBulli1846, en Cala Montjoi, que estarà obert al públic durant tres mesos, fins al 16 de setembre i la resta de l'any reprendrà tots els projectes que duu a terme elBullifoundation.
Pàgina 5 de 13
